Disse juleboller er noget nær det letteste at lave, smager drøngodt og så er de både glutenfri, veganske, fri for raffineret sukker og gær.

Opskriften gir ca.til en plade fuld.

1 liter vand

5 spsk HUSK

Pisk HUSK og vand til en gelelignende masse.

Bland i en skål:

12 dl glutenfri mel. Bland gerne typerne, så bollerne ikke kun smager af fx. boghvedemel. Jeg brugte:

3 dl havremel

3 dl kikærtemel

2 dl boghvedemel

4 dl rismel

3 dl valnødder

3 dl tørret tranebær (mine tranebær er fra biogan og tørret i æblekoncentrat)

1 spsk kanel

1 spsk himalaya salt

1 spsk bagepulver

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i skålen og rør dem sammen med HUSK geleen i røremaskinen.

Når dejen er samlet, former du med en stor spiseske boller og sætter dem på en plade med bagepapir.

Bollerne bages i ovnen på 200 grader varmluft i ca.45 min. Bollerne skal lyde hult når du banker på bunden.

Vent med at skære i bollerne til de er helt afkølet.

Bollerne kan fint fryses og lunes i ovnen eller på en brødrister.

 

Pin It on Pinterest