Skip to content

Cryoterapi er en
effektiv behandlingsform

Cryoterapi er en
effektiv behandlingsform

Hvad er Cryoterapi?

Cryoterapi er en effektiv behandlingsform, der reducerer betændelsestilstande i kroppen. Kroppen udsættes for kulde ved hjælp af nitrogen. Cryoterapi er en teknik, der eksponerer kroppen for lufttemperaturer fra -110° til -150°. De lave temperaturer er en banebrydende og effektiv måde, at udløse kroppens selvhelbredende mekanismer på.

Behandlingen foregår i en cryosauna, hvor der frigives nitrogen for at skabe de lave lufttemperaturer. Under behandlingen – der varer ca.3 minutter – opholder man sig stående i cryosaunaen, hudens overflade bliver nedkølet af kulden. Ansigt og toppen af skuldrene vil ikke blive eksponeret for kulden, ligesom hænder. fødder og skinneben er beskyttet af hjemmesko, strømper og handsker.

Cryoterapien får blodkarrene til at trække sig sammen og sende blodet ind mod kernen af kroppen. Blodet iltes, adrenalin frigives og efterfølgende opleves en helbredende effekt i kroppen. En behandling der sætter gang i en række fysiologiske processer, der giver dig både kosmetiske og sundhedsmæssige resultater. En sand oplevelse af velvære!

Hvem kan cryoterapi
være gavnlig for

Langt de fleste mennesker har glæde af cryoterapi på den ene eller anden måde! For elitesportsudøvere er behandlingen nødvendig, fordi hurtig restitution er altafgørende for præstationsevnen.

Cryoterapi nedsætter betændelsestilstande ved fremkalde en stigning i kroppens adrenalin, som er kroppens egen naturlige smertestillende middel (kroppen producerer 3-5 gange mere adrenalin ved hver behandling og har dermed en positiv lindrende effekt på flere autoimmune lidelser som fx. gigt, psoriasis, fibromyalgi, migræne, rygsmerter, diskusprolaps mm.

Fordi kroppen opfater ekstrem kulde som et faresignal og for at undgå forfrysninger aktivere hele sit forsvarsregiment ved at frigive endorfiner og serotonin. Disse hormoner forbindes med veltilpashed, lykke og godt humør, og dermed nedsættes stress og du opnår bedre søvn.

Kulden fra cryosaunaen gør at din krop arbejder hårdt på at opretholde kropstemperaturen, og det bruger den rigtig meget energi på. Det samme sker når du igen træder ud af saunaen. Studier viser at man i cryoterapi kan forbrænde helt op til 1200 kalorier. Rehabiliteringsprocessen fortsætter i minimum 48 timer efter behandlingen.

I flere forskellige professionelle sportsgrene er cryoterapi blevet populært særligt fordi sportsfolk oplever at restitutionstiden bliver forkortet efter sportsskader og præstationsevnen bliver bedre da regenereringen af muskler og væv forbedres. Mange sportsfolk benytter både cryoterapi før præstation fordi det øger energiniveauet og øger kroppens modstandsdygtighed overfor hård belastning. Men ligeledes er der store fordele ved at benytte cryoterapi efter præstation da man tydeligt mærker en nedsat muskelømhed som typisk kommer dagen efter en hård træning, kamp løb osv.

Cryoterapi er godt og gavnligt for dig der netop har gennemgået en operation, da cryoterapi hjælper med at nedsætte hævelse og hjælper kroppen til en hurtigere helingsproces. Cryoterapi er også effektiv til at behandle skader såsom korsbåndsskader, knæskader, forvridninger, forstrækninger, ledbåndsskader, ødelagt menisk, fiberskader og hold i ryggen.

Når temperaturen på hudens overflade falder, frigives endorfiner som sørger for hurtig blodcirkulation i kroppen som stimulerer hudens stofskifte. Kapillærerne udvider sig mere end normalt og hvide blodlegemer strømmer til for at reparere og hele. Dette gør at kollagen produktionen øges som dermed sørger for at huden forbliver elastisk. Desuden aktivere kulden lymfesystemet, hvilket gør at overskydende væske fra bindevævet transporteres væk og cellulitis reduceres.

Priser på vores cryoterapi

Hvem skal ikke bruge Cryoterapi

Cryoterapi er ufarligt og godt for krop og sjæl, men det vigtigt at man er sund og rask for at modtage behandlingen. Du kan ikke modtage cryobehandling, hvis du har eller har haft:

 • Hjertesygdomme/lidelser, som bl.a. rytmeforstyrrelser, kroniske hjertesygsomme, hypertension (ubehandlet forhøjet blodtryk). Du skal have et stabilt blodtryk
 • Blodprop og modtager genoptræning herfor
 • Kræftsygdom og er i behandling herfor
 • Blodmangel eller en anden form for blodsygdom, eller nedsat immunforsvar
 • Dårlig almen tilstand
 • Raynauds syndrom (hvide tæer og knoer), akrocyanose (blå tæer), systemisk vaskulitis (blodkar betændelse)
 • Epilepsi
 • Anoreksi
 • Pacemaker
 • Luftvejs-/virusinfektioner
 • hvis du er gravid.
 • Er du i tvivl så spørg din læge eller kontakt os, så undersøger vi nærmere

Er du i tvivl så spørg din læge eller kontakt os, så undersøger vi nærmere.

Hvis du har feber eller føler dig syg, skal du vente med behandling indtil du er helt rask. Det samme gælder, hvis du er i behandling for ovennævnte sygdomme og/eller skal ændres i medicin. Her skal du konsultere med egen læge inden opstart på cryobehandling.

Du må ikke være under påvirkning af alkohol og/eller rusmidler under behandlingen.

Ofte stillede spørgsmål

Inden du kommer i kabinen, har vi talt sammen og vurderet din egnethed. Vi vil altid være forsigtig med graderne i starten til vi kender hinanden. Der står en behandler ved dine side alle 3 minutter, så behandlingen kan afbrydes hvis dette måtte blive nødvendigt.

Uanset hvad dit formål er for at modtage cryoterapi, anbefales det at komme minimum 2 gange om ugen i 4 uger i en opstart for at give kroppen et boost og for at få størt udbytte af behandlingen.

Ja, du må gerne få cryoterapi imens du ammer.

Cryoterapi gør ikke ondt. For nogen kan det stikke i huden og føles ubehageligt den første gang. Men for de fleste er det mere spændingen om, at man ikke helt ved hvad der skal ske den første gang. Efter endt behandling mærkes med det samme en skøn følelse af lethed, velvære og varme der spreder sig i hele kroppen.

Ja

Ja

Ja, det må man gerne. Behandlingen med cryoterapi kan med fordel benyttes, når man netop har gennemgået en operation, idet man gennem behandlingen opnår lindring af smerter, hurtigere heling af kroppen og nedbringer hævelser.

Man skal være fyldt 15 år og ellers kræver det en accept fra forældre.