Skip to content

EMS Træning

EMS træning hos MindYourBodyStudio i Kolding

Hvorfor EMS træning?

Min store udfordring, efter jeg blev syg med leddegigt, har været at jeg ikke har kunne træne som jeg kunne før. Hvor går man hen når man gerne vil bygge sin muskelmasse op? Bevares, jeg har været umådelig glad for pilates som jeg flittigt har dyrket hos mine fysser, men jeg har haft brug for noget mere.

Jeg kan selvfølgelig godt styrketræne i de maskiner som er mest skånsomt for mig, men hvis jeg for alvor skal have noget ud af den træning, ville jeg skulle bruge flere dage, længere tid og mere belastning på i maskinerne. Det kan min krop ikke klare og jeg vil med det samme overbelaste den.

Så da jeg stødte på EMS træning og fik muligheden for at prøve det, følte jeg at min lykke var gjort. Jeg oplevede helt utrolig skånsom træning, som på ingen måde belastede mine led. Ingen tunge stænger som mine fingre skulle koncentrere sig om at holde fast i og ikke lange træningspas som udfordrede mine fødder.

Lad mig hermed introducere EMS træning:

Hvad er EMS træning?

EMS er Elektronisk Muskel Stimulering og kan anvendes til optimerende træning, genoptræning, skadeforebyggelse og som værktøj til at opnå en sundere og stærkere krop. 

Med EMS træning reducerer du din fedtprocent, opbygger muskler og styrker vævet. Hjernen sender konstant elektriske impulser, der styrer musklerne, når du går en tur, løfter en håndvægt eller tager fat om et glas. 

Dette princip har forskere arbejdet videre med og fundet ud af, at samme form for stimulering kan aktiveres udefra. De elektriske impulser generes af en maskine og gives gennem elektroder, der placeres på huden direkte over de muskelgrupper, der skal stimuleres.

Impulserne får musklerne til at trække sig sammen, således er sammentrækningen identisk med musklens naturlige bevægelser, bare med 80% større intensitet. EMS træning har til hensigt at nå ned til de dybere muskellag og sikre høj intensitet i korte træningspas.

EMS træner hjælper med udstyr før EMS træning

EMS træning priser

EMS træning hos Anja Lindberg

Praktisk omkring
EMS træning

Du får udleveret shorts og en t-shirt, hvorefter du iføres en dragt med elektroder, der sikrer, at impulserne kan stimulere musklerne. Dragten har en ledning, som er forbundet til en XBody-maskine, hvor alle øvelser, tid og intensitet er kodet ind. 

Hver lektion varer 20 minutter og er styret af en personlig EMS træner, der kontrollerer og justerer intensiteten af impulserne. Der vil være maks 2 personer per session.

Hos os guider din EMS træner dig, så alle EMS-øvelserne bliver udført korrekt, og vejleder dig under hele træningen.

EMS træner der passer på dig

Vores EMS træner passer på dig, og tilpasser din EMS træning til dit fysiske niveau, dine ønsker og mål – og vil støtte dig hele vejen. Lektionen består af 12-15 funktionelle øvelser pr. træning. 

XBody-maskinen registrerer data fra træningen, så disse optegnelser kan hjælpe træneren med at justere kundens lektioner fra uge til uge – med henblik på at øge musklernes maksimale ydeevne og dermed optimere resultatet.

EMS er ideelt til alle, der har lyst til at komme i form. Træningsformen egner sig godt til travle mennesker på farten, dem som ikke nyder at gå i fitnesscentret, fitness-elskere, der ønsker at presse sig selv yderligere samt folk med sportsskader eller svag ryg / led.

EMS træning med vægte

EMS tøj kan vi også

Til træningen skal du bruge EMS træningstøj (t-shirt og bukser).

Til prøvetræningen låner du et sæt af os, men til efterfølgende træning, køber du dit eget sæt, som du bruger hver gang du træner. Sættet koster 400 kr. 

Ofte stillede spørgsmål

EMS træning, er Elektrisk Muskel Stimulering og træning i et, eller muskeltræning med elektroder.

EMS træning stimulerer alle de store muskelgrupper og hjælper også med at udvikle de motoriske nerveforbindelser. Ved hjælp af elektriske impulser direkte til de motoriske nerver, aktiveres selv de svagt forbundne muskler. Og det virker rigtig godt.

EMS træning er udviklet og udbredt i fysioterapien gennem årtier med gode resultater. Det giver den perfekte kombination af effektiv styrke og cardio træning.

 

Elektrisk Muskel Stimulation har vist sig at være en sikker træningsform i mange år og er velegnet til næsten alle i alderen 18-80 +

EMS træning er meget effektivt. Man får det der svarer til ca 90 minutters træning på 20 minutter, da den elektriske stimulering sikrer at alle muskelgrupper bliver trænet, i stedet for et fitnesscenter hvor man bruger mange forskellige maskiner for at komme alle muskelgrupper igennem.

EMS træning hos Anjalindberg.dk skræddersyes til den enkelte kundes behov, som kan supplere eller erstatte traditionel træning, hvis tiden eller motivationen til mange timer i fitnesscenteret mangler.

 

Det kan også fungere som et supplement til din træning, da EMS stimulerer de muskler, du selv har svært ved at træne. Har du f.eks. fået en knæskade eller har du smerter i ryggen eller lignende, kan du her træne effektivt og skånsomt med din personlige EMS træner.

 

EMS træning skåner leddene da der ikke er tunge løft og alle øvelser bliver tilpasset det individuelle niveau. Mange med kroniske rygsmerter og andre skader oplever et betydeligt fald i intensiteten af deres smerter.

Alle sessioner foregår med en dedikeret og veluddannet EMS træner, som guider dig gennem øvelserne og sikrer at du opnår de ønskede resultater. Der er maks 2 der træner på en gang, så det bliver næsten ikke mere personligt.

Man må ikke træne EMS hvis

  • man er bærer af pacemaker, implanteret defibrillator eller andre, lignende apparater.
  • man har hjertesygdomme eller andre aorta-sygdomme.
  • man har alvorlige, neurologiske lidelser.
  • man lider af epilepsi eller andre medicinsk kontrollerede, krampelignende anfald.
  • man har alvorlige, neuro-muskulære lidelser, f.eks Rhabdomyolosis eller andre tilstande, som påvirker nervesystem eller muskulatur.
  • man har kræftlæsioner, f.eks brystkræft.
  • man har alvorlige neurologiske sygdomme.
  • man lider af, eller har tendens til indre blødning.
  • man har ikke-intakte hudlidelser, åbne sår, infektioner eller andre hudskader.
  • man er gravid.

Det er desuden forbudt at lave anden intens eller anstrengende træning i 2 dage efter EMS træning.

Et kig til vores EMS træningslokale