Har du brug for lidt flere grøntsager og lidt mindre kød, uden at dine børn undrer sig over hvor den hakkede oksekød er henne? Så skulle du prøve denne lækre ret. Den smager skønt og de fleste vil slet ikke bemærke at der ikke er kød i.
Opskrift til 4 prs.:
400-500 champignon (jeg blandede brune og hvide)
1 stort gult løg
4 fed hvidløg
2 store gulerødder
50 g. valnødder
2 ds flåede tomater
1 ds. tomatpure
2 spsk sukker
1 tsk oregano
1 tsk romarin
1/2 tsk st. spidskommen
1/2 tsk sort peber
1/2 tsk røget paprika
1/2 tsk alm paprika
1 knivspids kanel
2 spsk soyasauce
3 laurbærblade
1 tsk salt.
Blend champignonerne fine i foodprocessoren eller hak helt fint. Steg ved høj varme i et stykke tid, til væsken er fordampet helt. Husk at røre jævnligt.
Blend gulerødder, løg og hvidløg fint sammen med valnødder.
Når væsken er fordampet af champignonerne, tilsættes krydderierne samt soyasauce.
Tilsæt de blendede løg og gulerødder.
Tilsæt de flåede tomater, tomatpure, sukker, salt og laurbærblade og lad den simre ved lav varme i ca. 45 min.
Er saucen for tynd kan man give den et opkog uden låg, og er den for tyk tilsættes lidt væske (fx vand). Tag laurbærbladene op før servering.
Jeg serverede glutenfri pasta fra Urtekram til retten. Købt lige her i Økologisk supermarked – klik her.
Velbekom!
(dette indlæg indholder reklamelinks)