Cremet blomkålssuppe med kokosmælk og toppet med kylling
Efteråret starter officielt imorgen, og når det er efterår, skal man spise suppe 🙂
Denne her suppe, er både økonomisk, lækker, sund og tæskelet at lave, så der er ingen undskyldninger, bare kom igang! Lav eventuelt dobbelt portion og frys i bøtter, til travle dage 🙂
Denne portion er til 4 prs.:
1 blomkålshoved
2 løg
4 fed hvidløg
1 liter bouillon (grøntsag)
1 dåse kokosmælk
salt og peber
4 kyllingefileter
Hak løg og hvidløg og svits det blankt i olie i en gryde. Tilsæt blomkål i små buketter og lad det svitse med 5 – 10 min. Det må ikke begynde at tage farve. Tilsæt 1 liter bouillon og lad det simre i 30 min. Blend hele molevitten (jeg bruger en stavblender direkte i gryden) og tilsæt kokosmælken og smag til med salt og peber.
Medens suppen simrer, skær da kyllingen i tern og steg det gyldent og sprødt på en pande (evt. i kokosolie). Når suppen er klar til servering, toppes den med det stegte kylling.
Bon apoetit, jeg lover jer, at det ikke vil være sidste gang, I laver denne ret 🙂