Pølsebrød eller burger boller
Jeg ELSKER hotdogs, og det er seriøst noget af det lækreste jeg kan spise når jeg må spise snaskemad. Men lets face it, der er ikke meget godt mad i en helt almindelig hotter vel? Derfor laver jeg helst selv brødet og køber gerne lidt lækre pølser til. De her brød har jeg kun prøvet at lave som pølsebrød, men jeg er helt sikker på at de også vil fungere som burgerboller. Opskriften har jeg fundet på glutenfristart.dk.
Der blir 6 brød ud af en portion:
4 dl lunken vand
20 g gær
1 tsk honning
1 tsk æblecidereddike
1 tsk salt
67 g fuldkorns majsmel
67 g havremel
100 g sorghum mel
50 g maizena
20 g fiber husk
Pisk vand, honning og gær sammen.
Bland de øvrige tørre ingredienser sammen i en anden skål.
Tilsæt æblecidereddike og derefter melblandingen. Sørg for at melblandingen blir arbejdet godt ind i væsken. Lad dejen stå i 10 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 6 og form til aflange pølsebrød.
Sæt dem på en bageplade og lad dem hæve i en time med et viskestykke over.
Pensl med æg og drys med sesamfrø
Bag i ovnen på 225º (alm. ovn) i ca 25 min.
Lad brødene afkøle helt inden du skærer i dem.