Spirer som kan laves på mange forskellige linser, frø og bønner
Men de her er lavet på mungbønner, og taget i betragtning af hvor stor et udbytte man får, er de simpelthen så nemme at dyrke.
Spirerne er fyldt med enzymer og næring og er bare bedst når man laver dem selv. De kan spises stort set ovenpå alt og til alt.
Jeg tager et glas som det du ser på billedet og hælder 1/4-1/2 af volumen op med bønner og vand der dækker mere en lige til. Lad glasset stå på køkkenbordet natten over og skyl dagen efter 3 gange i løbet af en dag, men lad dem ellers stå uden vand. Hurtigt vil du se at de spirer og herhjemme kan jeg allerede på 2 dagen sætte mine spirer i køleskabet og spise af dem. De smager bedst hvis der er lidt spire og ikke kun det lille “næb” der starter med at dukke frem, men man skal også passe på at spiren ikke bliver længere end 1 cm, da enzymerne så mindskes. Spirerne kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.