Min søde kollega i branchen Ditte Fjeldsted, har inspireret mig til at lave denne lækre ret, og tåler et stort shout out til hende 🙂
Karrysauce:
1 stor håndfuld blomkål
3-4 store gulerødder
Lidt kokosolie eller olivenolie at stege i
1 løg
1 tsk gurkemeje
1 ds kokosmælk
Kog gulerødder og blomkål mør i vand der kun lige dækker grøntsagerne og si derfra vandet fra og blend grøntsagerne.
Svits finthakket løg med krydderierne og tilsæt kokosmælk og til sidst blomkålspureen.
Marineret blomkålsbuketter:
1 blomkålshoved i små buketter
1/2 dl olivenolie
1 1/2 spsk karry
1 tsk gurkemeje
1/2 tsk spidskommen
1/4 tsk kokossukker eller 1 tsk akaciehonning
1/2 citron både saft og skal
Bland alle ingredienser i en pose og lad trække i mindst 1/2 time.
Bag i ovnen ved varmluft 210° grader i 15-20 min.
Jeg elsker hele sorghumkerner til denne ret og de smager virkelig skønt!
Jeg topper sorghum kernerne med karrysaucen og topper med de marinerede blomkåls buketter.