De her guldbomber smager skønt og skal ses som tilbehør i stedet for fx frikadeller.
Portionen her giver ca. 1 bageplade fuld. De kan uden problemer fryses og tages op i en hurtig vending.
4 spsk hørfrø
1-2 dl vand
Start med at røre vand sammen med hørfrø og lad det trække, imens du blander de resterende ingredienser.
3-4 dl quinoa
1 helt blomkålshoved
1 løg
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1/2 tsk cayenne
Saft af 1/2 citron
1 tsk skræl af citron
1,5 dl havremel
Salt og peber
Kog quinoaen efter anvisning og blend eller riv blomkålen så det blir helt fint.
Rør alle ingredienser sammen til jævn masse, og form runde kugler i hænderne, som presses lidt flade inden de kommer på en beklædt bageplade.
Pensl med olie og drys med flagesalt. Bages i ovnen ved 200° varmluft i ca. 25-30 min. Vend dem, pensl med olie og drys med flagesalt og bag videre i 15-20 min.
Jeg synes de smager himmelsk med honningbagte søde kartofler og avocado mos