Skip to content

Juleboller med valnødder og tranebær

Disse juleboller er noget nær det letteste at lave, smager drøngodt og så er de både glutenfri, veganske, fri for raffineret sukker og gær.

Opskriften gir ca.til en plade fuld.

1 liter vand

5 spsk HUSK

Pisk HUSK og vand til en gelelignende masse.

Bland i en skål:

12 dl glutenfri mel. Bland gerne typerne, så bollerne ikke kun smager af fx. boghvedemel. Jeg brugte:

3 dl havremel

3 dl kikærtemel

2 dl boghvedemel

4 dl rismel

3 dl valnødder

3 dl tørret tranebær (mine tranebær er fra biogan og tørret i æblekoncentrat)

1 spsk kanel

1 spsk himalaya salt

1 spsk bagepulver

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i skålen og rør dem sammen med HUSK geleen i røremaskinen.

Når dejen er samlet, former du med en stor spiseske boller og sætter dem på en plade med bagepapir.

Bollerne bages i ovnen på 200 grader varmluft i ca.45 min. Bollerne skal lyde hult når du banker på bunden.

Vent med at skære i bollerne til de er helt afkølet.

Bollerne kan fint fryses og lunes i ovnen eller på en brødrister.