Cremet blomkålssuppe med kokosmælk og toppet med kylling
Efteråret starter officielt imorgen, og når det er efterår, skal man spise suppe
Denne her suppe, er både økonomisk, lækker, sund og tæskelet at lave, så der er ingen undskyldninger, bare kom igang! Lav eventuelt dobbelt portion og frys i bøtter, til travle dage
Denne portion er til 4 prs.:
1 blomkålshoved
2 løg
4 fed hvidløg
1 liter bouillon (grøntsag)
1 dåse kokosmælk
salt og peber
4 kyllingefileter
Hak løg og hvidløg og svits det blankt i olie i en gryde. Tilsæt blomkål i små buketter og lad det svitse med 5 – 10 min. Det må ikke begynde at tage farve. Tilsæt 1 liter bouillon og lad det simre i 30 min. Blend hele molevitten (jeg bruger en stavblender direkte i gryden) og tilsæt kokosmælken og smag til med salt og peber.
Medens suppen simrer, skær da kyllingen i tern og steg det gyldent og sprødt på en pande (evt. i kokosolie). Når suppen er klar til servering, toppes den med det stegte kylling.
Bon apoetit, jeg lover jer, at det ikke vil være sidste gang, I laver denne ret