Skip to content

Glutenfri “rugbrød”

Glutenfrit lækkert brød

Det her brød er super let at røre sammen og smager virkelig dejligt. Jeg vil egentlig rigtig gerne bage med surdej, men vi kender alle det, at når vi lige vil bage, har vi ligesom ikke lige noget surdej! Det her brød er derfor mega nemt og mega lækkert LIGE at lave 🙂

Ingredienser til en rugbrødsform:

6 dl lunkent vand

1 stor eller to små revne gulerødder

2 spsk HUSK

100 g kerner (bland gerne lidt forskelligt; sesam, hørfrø, græskar osv)

175 g boghvede flager

100 g kartoffelmel

80 g hirseflager

100 g havremel

2 tsk salt

2 tsk bagepulver

Pisk vand, HUSK og de revne gulerødder og lad massen trække 10 min.

Bland frøene og bogvedeflagerne og rør i blandingen. Led massen hvile igen i 10 min.

Bland mel, salt og bagepulver og rør grundigt i massen, gerne af flere omgange så melet blir arbejdet rigtigt godt ind i massen.

Læg bagepapir i formen, prik dejen med en gaffel og drys med sorte sesamfrø og bag brødet ved 200º i ca. 1 time.

En god ide, for at vide om brødet er gennembagt indeni, er at måle centrumtemperaturen, som skal være på 98º.

Køl brødet helt af, inden du skærer i det. Jeg skærer mit i skiver og fryser ned, så jeg kan tage op som jeg skal bruge det.