Brunkager med pistacienødder
Hvad er jul uden duften af julekrydderier og julebag? Den findes ikke i min verden! Men når man ikke spiser gluten, skal man så bare bage efter almindelige opskrifter med almindeligt hvedemel, og kigge langt efter småkagefadet, eller skulle man prøve at se hvordan en glutenfri småkage både er at bage med men også om den lever op til sprødhed, sødhed og julefaktor? Det har jeg gjort, og det var ikke svært! For det første fordi nogen har allerede opfundet den dybe tallerken for mig, og for det andet fordi det var det bare ikke 😉 Jeg har brugt glutenfri Grys opskrift men freestylet med pistacienødder, fordi det synes jeg skal til. Opskriften her giver 3 plader med de lækreste brunkager:
200 g smør (alternativt plantesmør)
200 g kokossukker
200 g. havremel (eller soghum mel) +100 g ekstra
1 tsk xanthan gum
2 tsk st. nellike
2 tsk. st. ingefær
2 tsk. st. kanel
2 tsk. st. kardemomme
2 tsk. st. allehånde
2 æggehvider
skallen fra 1 citron
2 håndfulde pistacienødder
Smelt smør og kokossukker og tilsæt de tørre ingredienser ingredienser samt æggehviderne til gryden og rør godt sammen. Tilsidst tilsættes det sidste mel som arbejdes godt ind i dejen (Jeg æltede det sidste ind). rul til pølser i den størrelse du drømmer om og wrap det i film og gem det i køleskabet til dagen efter. Skær ud i tynde skiver og bag i ovnen ca. 8 min ved 200. Lad køle helt af på bagerist inden du kommer dem på dåse.
Velbekom og glædelig jul