Glutenfrie havreboller med masser af kerner
Denne her opskrift er fra Claus Meyers glutenfrie bageskole bog. Jeg har lavet lidt om, men kun fordi jeg ikke havde havrekerner 😉 Det er virkelig nogle fantastisk gode boller, og jeg har dem i fryseren, for så at tage op og lune efter behov.
Denne portion giver ca 25 mellemstore boller:
130 solsikke kerner
500 g havremel
150 g boghvedemel
150 g majsmel
3 spsk husk
10-12 dl lunkent vand
1/4 pk gær
130 g græskarkerner
Pisk vand og gær sammen og derefter salt og husk, så det blir samlet til en slimet masse. Bland meltyperne sammen i en skål for sig, og tilsæt lidt efter lidt til massen. Det er vigtigt at det blir arbejdet godt ind i dejen. Tilsæt tilsidst kernerne og lad dejen stå tildækket med film på køkkenbordet et par timer, og derefter i køleskabet natten over (8-24 timer)
Næste dag tænder du ovnen på 250º og sætter gerne pizza sten ind i ovnen hvis du har det, alternativt stil dine plader ind og varme op sammen med ovnen.
Form bollerne med en ske, og sæt på bagepapir, og skub forsigtigt papiret med bollerne på, ind på sten eller plader. Bag bollerne til de er gyldne og føles hule når man banker på dem under bunden, i ca 25-30 min.
Lad bollerne afkøle helt inden du går ombord i dem… Det er svært, jeg ved det godt, men belønningen for din tålmodighed er stor 😉
Bollerne er fryseegnet.
Velbekom 🙂