Skip to content

Jordbærmarmelade uden sukker

Jordbærmarmelade uden sukker

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg elsker marmelade… ALLE slags! Men jeg køber sjældent marmelade mere, fordi jeg ikke orker at det nærmest ikke indeholder frugt mere, men masser af sukker og tilsæt. Til gengæld elsker jeg, at lave mine egne marmelader, men jeg har synes, at det har været lidt svært, at komme uden om sukkeret…… Lige indtil nu! Juhuuuuu jeg har læst mig frem til, at man kan bruge chia frøene som stivelse istedet for sukkeret og honning til at søde med… Hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før? Jeg lavede marmeladen idag med jordbær, men alle bær kan bruges, og jeg skal helt sikkert eksperimentere med frugtsammensætninger også. Det fede er jo, at man nu ikke kun, må få marmelade på i weekenden mere 🙂

Opskriften er til ca to syltetøjsglas:

500 g. jordbær

2 dl vand

2 tsk vanilje ekstrakt

2 spsk. rå honning (Jeg har købt min her på buywholefoodsonline.om)

4 spsk chia frø

Giv jordbær, vanilje, vand og honning et opkog og lad det koge ind til ca halv væske. Si evt. skum fra og mos det med en kartoffelmoser. Når marmeladen er kølet af, røres chiafrø i, hældes på glas og stilles køligt. UHM!

God fornøjelse 🙂

(Opskriften indeholder reklamelinks)