Disse juleboller er noget nær det letteste at lave, smager drøngodt og så er de både glutenfri, veganske, fri for raffineret sukker og gær.
Opskriften gir ca.til en plade fuld.
1 liter vand
5 spsk HUSK
Pisk HUSK og vand til en gelelignende masse.
Bland i en skål:
12 dl glutenfri mel. Bland gerne typerne, så bollerne ikke kun smager af fx. boghvedemel. Jeg brugte:
3 dl havremel
3 dl kikærtemel
2 dl boghvedemel
4 dl rismel
3 dl valnødder
3 dl tørret tranebær (mine tranebær er fra biogan og tørret i æblekoncentrat)
1 spsk kanel
1 spsk himalaya salt
1 spsk bagepulver
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i skålen og rør dem sammen med HUSK geleen i røremaskinen.
Når dejen er samlet, former du med en stor spiseske boller og sætter dem på en plade med bagepapir.
Bollerne bages i ovnen på 200 grader varmluft i ca.45 min. Bollerne skal lyde hult når du banker på bunden.
Vent med at skære i bollerne til de er helt afkølet.
Bollerne kan fint fryses og lunes i ovnen eller på en brødrister.