De her gulerodsboller er simpelthen så fantastisk gode synes jeg, og derfor altid dem, jeg vender tilbage til at bage.
Denne opskrift gav ca. 3 plader boller (ca. 30 mellemstore boller):
16 dl. lunken vand
2 pk gær
4 tsk honning
4 tsk æbleeddike
Pisk ovenstående sammen
Tilsæt 4-5 dl revet gulerod og 2 dl hørfrø
4 tsk salt
270 g. fuldkorns majsmel
270 g. havregryn (glutenfri)
400 g sorgummel
200 g majsstivelse
80 g HUSK
Bland de tørre ingredienser sammen, og tilsæt det lidt efter lidt i den våde blanding. Det er vigtigt at få arbejdet melet godt ind i dejen, så lad den røre kraftigt i 7-10 min.
Hæv i et par timer og form derefter til boller ved hjælp af en stor ske. Lad hæve yderligere 1 time og bag bollerne ved 220 grader i 20-25 min. eller indtil bunden lyder hul når man banker i bunden.