Skip to content

Julekage med æble og marcipan

Gluten og sukkerfri julekage

Jeg fandt en opskrift på en lækker æble marcipan kage, med de skønneste julekrydderier i. Jeg lavede lidt om i opskriften, så den også kunne nydes af mig:)

140 g blødt smør (vælg kokosolie hvis du gerne vil undgå mejeri)

2 1/2 dl kokossukker

3 æg

150 g marcipan (uden sukker) (Lav den evt. selv)

2 tsk vaniljesukker

80 g kokosfibermel

60 g rismel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk st. ingefær

1/2 tsk st. kardemomme

1 tsk st. kanel

1 knsp. salt

2 æbler (det ene rives groft og det andet skæres i tynde både)

mandel eller hasselnøddeflager til drys.

Kernerne fra 1 grantæble

Pisk smør, kokossukker og groftrevet marcipan til en cremet masse. Tilsæt 1 æg af gangen og pisk kort imellem hvert æg.

Bland de tørre ingredienser sammen og sigt i dejen og riv det ene æble groft og rør i dejen.

Fordel dejen i en smurt form og fordel det sidste æble i tynde både ovenpå dejen, og slut af med nøddeflagerne.

Bag kagen i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 40-45 min.

Når kagen er afkølet drysses den med granatæblekerner.

Kagen smager dejligt som den er men man kan også servere den sammen med fraiche eller fx. is, alt afhængig af hvad man tåler og eller foretrækker.