Findes der noget, der er mere lækkert end et duftende stykke svampet banankage? Mine tænder løber i vand blot ved tanken. MEN, jeg spiser jo ikke så gerne gluten, og vil egentlig også helst undgå sukker og mejeri. Derfor har jeg lavet dette bananbrød, som smager som en drøm og så kan du spise den med super god samvittighed da den er gluten, sukker og mejerifri. Opskriften passer til en rugbrødsform:
5-6 meget modne bananer
2 æg
100 g blødt smør
BLEND DISSE 3 INGREDIENSER LUFTIGT
1-2 dl kokosmel
175 g sorgummel
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 kn. spids salt
BLAND DE TØRRE INGREDIENSER OG RØR GOD SAMMEN MED BANANBLANDINGEN
50-100 g. sukkerfri mørk chokolade hakkes groft
2 dl valnødder hele
TILSÆT NØDDER OG CHOKOLADE
Hæld dejen i en rugbrødsform og bag i ovnen på 170 grader varmluft i ca. 40 min.
Jeg plejer at skære mit brød i skiver, når gribbene har været igang selvfølgelig, og så fryser jeg resten ned.