Skip to content

Glutenfri gulerods/hørfrø boller

De her gulerodsboller er simpelthen så fantastisk gode synes jeg, og derfor altid dem, jeg vender tilbage til at bage.

Denne opskrift gav ca. 3 plader boller (ca. 30 mellemstore boller):

16 dl. lunken vand

2 pk gær

4 tsk honning

4 tsk æbleeddike

Pisk ovenstående sammen

Tilsæt 4-5 dl revet gulerod og 2 dl hørfrø

4 tsk salt

270 g. fuldkorns majsmel

270 g. havregryn (glutenfri)

400 g sorgummel

200 g majsstivelse

80 g HUSK

Bland de tørre ingredienser sammen, og tilsæt det lidt efter lidt i den våde blanding. Det er vigtigt at få arbejdet melet godt ind i dejen, så lad den røre kraftigt i 7-10 min.

Hæv i et par timer og form derefter til boller ved hjælp af en stor ske. Lad hæve yderligere 1 time og bag bollerne ved 220 grader i 20-25 min. eller indtil bunden lyder hul når man banker i bunden.