Skip to content

Bircher müsli

Har du ikke så meget tid om morgenen til at lave sundt og nærende morgenmad, er det her helt sikkert noget for dig. Grøden her blander du aftenen før og tilføjer blot lidt frisk frugt om morgenen. Bircher müsli stammer egentlig oprindeligt fra Sweitz, men selvom den kaldes en müsli, er det en overnight køleskabsgrød som vi forstår det, her i Danmark. Prøv den, den smager fortræffeligt og mætter godt i maven.

Opskrift til 1 prs.

1 dl grovvalsede havregryn

2-3 dl mandel eller cashewnøddemælk

1 tsk kardemomme

1/2 dl hakkede mandler og cashewnødder

1/2 dl rosiner

1 revet æble

Bland ingredienserne i en beholder med låg og stil i køleskabet til næste morgen. Næste morgen river du æblet med skræl og blander i din kolde grød.

Grøden mætter dejligt og længe, du får sunde fedtstoffer fra nødderne, og gavnlige vitaminer som bla. C vitaminer der styrker immunforsvaret samt mineraler som bla. zink som vi i forvejen kæmper lidt for at få igennem kosten.