Skip to content

Epsom salt

Karbad med epsom salt og lavendelolie

Epsom salt som egentlig sket ikke er salt, men faktisk magnesium/sulfat mineral, har virkelig mange super gode egenskaber.

Magnesium absorberes fantastisk igennem huden og er med til at lindre mange forskellige lidelser. Er du stresset, har tankemylder, eller haft heftig aktivitet i løbet af en periode eller bare i løbet af dagen? Har du uro i benene, trætte fødder, hård hud på fødderne eller muskelsmerter pga træning. Døjer du med eksem eller ledsmerter, eller har du problemer med fordøjelsen, skal du overveje at få købt epsom salt og hoppe i karbadet eller tage et fodbad.

Sulfatet i saltet hjælper med at skylle toxiner og tungmetaller ud af kroppen, og virker samtidig beroligende på nervesystemet.

Tag et bad i badekarret 3 gange i ugen med dejlig varmt vand, hvor du opløser 2-3 dl epsom salt i. Jeg tilføjer også lidt lavendel olie, fordi lavendel også virker beroligende på nervesystemet og så er det dejligt at dufte til, samtidig med at det er blødgørende for huden. Sid i badet i 30 min. inden du planlægger at du snart skal til ro. Undgå at se skærm efter dit bad, men prøv at lægge dig med en bog istedet, og føl en naturlig træthed brede sig i kroppen.

Tager du et fodbad, kan du evt. fjerne hård hud med pimpsten og smøre fødderne i en god fed creme bagefter.

God fornøjelse, jeg hopper i badekarret i aften, gør du?