Lækre gluten og mælkefrie fastelavnsboller
De her fastelavnsboller er så sindssygt lækre og så må man spise dem, uden at få dårlig samvittighed 😉
Jeg fik ca 16 boller ud af denne portion, og lagde dem i metalmuffins form, da jeg synes at det gjorde, at jeg havde nemmere ved at styre, at de ikke krakelerede i dejen.
Dej:
5 dl plantemælk (havre, cashew, ris eller andet)
30 g gær
2 spsk husk
2 tsk salt
3 spsk honning
1 æg
0,5 dl kokosolie (smeltet)
100 g majsstivelse
200 g kokosfiber
150 g majsmel
100 g havregryn
Fyld:
Ren rå marcipan (jeg brugte ca en pakke, den lille fra odense)
æbler i tern
kanel
eller:
Blåbær kogt ind med vanilje
marcipan
Pisk mælk og gær sammen, og tilsæt husk og pisk hurtigt indtil du får en fast gelemasse.
Lad geleen trække ca 10 min. og tilsæt derefter æg, honning og kokosolie.
Bland de resterende tørre ting sammen, og bland det godt inden du tilsætter det lidt efter lidt til den våde masse. Det er vigtigt at melblandingen bliver arbejdet grundigt ind i gelemassen, så lad den derfor røre ved høj hastighed i 5-10 min.
Lad dejen hæve i 30 min. for derefter, forsigtigt at rullen dejen ud på et let meldrysset bord. Jeg brugte en pizzaskærer til at dele dejen. Læg fyldet på dejen, og pas på med ikke at få fyldt for meget i, så dejen ikke kan lukkes. Fold forsigtigt dejen op omkring fyldet, og brug hænderne til at lukke af for evt. revner og sprækker. Læg dem i de smurte forme med lukningen ned af, og hæv i yderligere 30 min.
Bag dem ved varmluft på 235º i ca 15- 18 min.
Vi syndede og lavede en glasur til toppen, men man kan sikkert sagtens, finde alternativer til glasur, hvis man vil holde den helt sukkerfri.