Glutenfrie gulerodshapselækre boller
Denne her dej lavede jeg om aftenen, og satte den til hævning i køleskabet til næste morgen, og den hævede bare så fint!
Der blev ca 2 plader boller ud af denne portion:
1 pk gær
40 g HUSK
5 dl plantemælk (jeg brugte havre)
5 dl vand
6 spsk agave sirup
6 dl revet gulerødder
4 spsk olivenolie
5 tsk salt
200 g havremel
700 g fuldkornsmajsmel
200 g frø (fx sesam, hørfrø eller andet)
Opløs gæren i vandet og tilsæt HUSK. Rør til det blir en tyk gelemasse i ca 10 min.
Tilsæt mælk, sirup olie og salt
Tilsæt gulerødder, frø og tilsidst melet (som er blandet på forhånd) lidt efter lidt til massen, og sørg for at røre det godt ind i massen. Lad dejen blive arbejdet godt igennem, i ca. 10 min og sæt den til hævning natten over i kølesskabet, dækket med film.
Næste morgen:
Del dejen i passende stykker, jeg gør det med en spartel (du skal passe på med at ælte for meget) og sæt dem på bageplader med bagepapir. Laf dem hæve yderligere i 30 min. og bag dem derefter på 230º i ca 15 min.
Husk at ovne er forskellige så hold øje med bollerne. De skal lyde hule under bunden når du baner på dem.
God fornøjelse 🙂