Gurkemejebrød glutenfri, sukkerfri og mælkefri
Det her brød, synes jeg går til mange ting. Både til morgenbordet, frokosten men også brødet man spiser til supper. Det ligger rigtig godt i maven og så er det fyldt med vigtige essentielle fedtsyrer, som alle kroppens celler har brug for. Hvis du kun er til plantekost eller ikke kan tåle æg kan du erstatte æggene med hørfrøslim istedet.
Opskriften passer til en rugbrødsform:
4 æg (eller hørfrøslim)
1-2 spsk kokosolie
100g hampefrøskaller
100g chia frø
100g græskarkerner
100g mandler
4 revede gulerødder
1-2 tsk havsalt
1 spsk gurkemeje
Ca. 1 spsk HUSK (men det afhænger af konsistensen)
Jeg kørte det hele i min magimixer, hvor jeg startede med at blende æg og kokosolie. derefter i med alle de tørre dele og gulerødderne. Tilsidst tilføjede jeg HUSK for at få dejen til at binde. Smør en form med kokosolie og læg dejen i. Bag brødet i ca. 1 time ved 160º på varmluft. Lad dejen køle helt af inden du skærer i det. Jeg har skåret mit brød ud, og frosset det ned. Så kan børnene tage det med som det er i madkassen, eller man kan tage det op og smide det på risteren, hvis man har lyst 🙂