Skip to content

Italienske glutenfrie boller

Glutenfrie boller med lækker krumme

Jeg elsker når nogen allerede har opfundet den dybe tallerken for mig, og det har Det glutenfrie bageatelier, som nørder i glutenfri bagning hele tiden, som deres største passion.

Jeg købte derfor deres bagebog “Helt uden gluten” som jeg synes rummer en masse skønne, nemme og ikke for langhårede opskrifter. Jeg freestyler altid med meltyperne,  men har en fornemmelse af ca. hvor meget af hvad der skal i, ved at bruge opskrifterne.

Så her kommer opskriften, på nogle virkelig lækre boller ca. til en plade: (jeg laver altid dobbelt eller tredobbelt portion, nu når jeg er igang)

9 dl vand

1 tsk æblecidereddike

10 g gær

30 g loppefrøskaller

3 tsk salt

1/2 tsk kardemomme(stødt)

1/4 tsk koriander (stødt)

270 g rismel

150 g kartoffelmel eller majsstivelse

150 majsmel

30 g kokosfibermel

Tænd ovnen på 220 grader varmluft

pisk vand, æbleeddike og loppefrø i en skål. Lad det stå og trække så det blir mere fast i konsistensen. Bland alle de resterende tørre ting i en skål og bland godt. Rær det derefter godt ind i loppefrømassen i ca. 10-15 min, så melet er arbejdet godt ind i massen. LAd dejen hæve i et par timer på køkkenbordet.

Dejen er klistret, så jeg tager en våd ske op sætter bollerne på bagepapir. Du kan dyppe i mel eller birkes men jeg har også penslet med olivenolie, så får det end sprød overflade.

Bag bollerne i ca. 30 min. men hold øje, for str. på boller og ovntype svinger meget. Lad bollerne afkøle på bagerist inden du skærer i dem.

Velbekom:)