Åhr hvor gjorde denne rygende varme ret sig godt, i dette kolde snevejr. Jeg valgte for min mands skyld at putte hakket kyllingekød i, for ellers havde den fint klaret sig uden kød. Der er masser af proteiner i butterbeans, som er en del af bælgfrugtefamilien, og hvis man lige bruger tiden på at sætte dem i blød, samt koge dem, har man en billig og meget sund ingrediens, der både går i gryderetter, salater eller som hummus.
Opskriften er ca til 6 prs.:
2 løg
4 fed hvidløg
1/2 chili
400 g hakket kyllingekød
2 store tomater
2-3 stilke selleri
ca. 5 dl butterbeans
1 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk garam masala
Frisk koriander
Cashewnødder
salt og peber
Svits løg, hvidløg og chili i olie
Svits kødet med, sammen med krydderierne
Tilsæt tomat i tern samt selleri i tynde skiver.
Tilsæt butterbeans ( som har stået i blød natten over, samt kogt i ca. 1 time) (pssst det er dødsmart at koge en ordentlig portion og fryse dem ned, så kan man tage dem op, som man skal bruge dem)
Fyld vand lige til op over bønnerne og lad det simre i 15-20 min.
Smag til med salt og peber og jævn evt. retten, hvis du synes der er behov for det. Top retten med hakket koriander (bare en lille dusk, denne krydderurt er meget kraftig i smagen) og et drys cashewnødder.
Retten kan sagtens spises som den er, men er også skøn med vilde ris til.
Velbekom! 🙂