Skip to content

Romkugler med sorte bønner og appelsin..

Jeg har virkelig lavet mange romkugler, og for det meste laver jeg dem på slump. På trods af at de her nærmest blev et tøm skabet projekt, blev de det bedste romkugler jeg nogensinde har smagt. Jeg elsker smagen af chokolade og appelsin sammen, og fordi jeg blendede ristede hasselnødder med, blev det bare en himmerigs mundfuld.

Fordi jeg har lavet den lidt på må og få, prøver jeg så godt at gengive mængderne her, men tilføj selv lidt af enten det tørre eller det våde, for rette konsistens. (De skal hverken være for smattede men heller ikke hårde kanonkugler)

Opskriften gav ca. 40 mellemstore romkugler:

500g dadler u/sten

2 ds sorte bønner (uden væske og skyllet godt)

1dl kogt vand

3-6 dl ristede hasselnøddekerner, hvor skallen bagefter ristning, er gnubbet af.

3-6 dl havregryn

3 appelsin (saften heraf, skallen fra kun 1)

1-2 tsk vanilje

1 spsk kanel

5-6 spsk kakao

Start med at blende dadlerne med den kogte vand og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Man kan sagtens købe hasselnøddekerner der er ristet, men det er meget nemt at riste dem selv i ca. 15 min. På svag varme, så de ikke bliver sorte. Bagefter gnubbes skallen af i et viskestykke.

Når massen er blendet fint eller efter ønsket konsistens, stilles den på køl eller frys til den har sat sig. Form derefter til ønsket størrelse og stil på køl eller frys igen. Herfra kan du vende dem i mørk chokolade (jeg valgte een med appelsinskaller i, for ja…. jeg elsker bare den kombo…). Drys evt med lidt kakao, bare fordi det ser pænt ud.

Velbekom og send mig en sød tanke, fordi du har lavet en god stor portion..

Kh

Anja Lindberg