Dennes uges bedste, må ud af mange, være i mandags, da Anna-Mai havde et skoleprojekt, som gik ud på at lave en vegetar ret -altså en ret uden kød. Hun havde valgt hvad hun kunne tænke sig at lave, og så hjalp jeg med opskriften. Anna-Mai gjorde som hun i øvrigt plejer at gøre, går til det med krum ryg. Hun havde virkelig glædet sig til at skulle lave dette projekt (næsten selv).
Hun havde besluttet sig for at vi skulle have spaghetti bolognese, og så måtte jeg igang med at finde en opskrift. For mig er det på ingen måde vanskeligt at spise uden kød, jeg har heller til gengæld heller ingen problemer med at spise det, men kan mærke at jeg helst vil have kylling og fisk. Jeg er dog slet ikke i tvivl om, at kroppen allerhelst vil spise plantemad, som er fyldt med gode vitaminer og mineraler, men til de gange vi så spiser kød, prioriterer jeg godt kød og mere af alt det andet som fx grøntsager 😉 (Ja det er ikke nemt at være mand herhjemme 😉 )
Det er vildt hyggeligt at være i køkkenet med børnene, særligt når jeg har dem one on one. Her bliver sludret om alverdens ting og sager, som ellers godt kan nogle gange, kan forblive usagte, fordi dagligdagen tit går op i praktik og gøremål. Men herhjemme forsøger jeg at være der for børnene, fra de kommer fra skole. Jeg elsker at de allesammen har en masse at fortælle og har lyst til det.
Anna-Mai lærte en hel del ved at lave hendes ret, både i hvilken rækkefølge man gør tingene, hvordan dufter og smager de forskellige krydderier. Hun lærte at der ikke var noget “farligt” i retten, fordi hun jo selv havde puttet det hele i, og så fik vi en snak undervejs, om hvad de forskellige råvarer kan gøre for os.
Som sagt har der indtil videre, været mange gode øjeblikke at vælge imellem, men lige præcis denne, blir denne uges bedste.
I øvrigt smagte retten fortræffeligt, og jeg er helt sikker på at Anna-Mai har lyst til at lave mad igen.
Opskriften på Anna-Mai´s vegetariske version af spaghetti bolognese er her.