Glutenfrit rugbrød med sorte ris
Jeg elsker, som mange af jer andre også gør, mit brød! Og der hvor jeg synes at jeg har sværest ved at undvære det, er til min frokost. Jeg foretrækker derfor at spise glutenfrit, fordi jeg ved hvor meget ballade gluten laver i kroppen. Men lad mig bare sige at det ikke er alt glutenfrit brød, som jeg gider at sætte tænderne i… Dette brød however synes jeg virkeligt er lækkert. Man skal jo ikke sammenligne det med et gulerodsbrød fra lagkagehuset, hvilket jeg i øvrigt sjældent synes man skal… Altså sammenligne den alternativ til mad man laver.
Nå men dette brød her, er så let at lave at mit igår blev bikset sammen på 10 min, så bare kom igang, det er bestemt det værd!
Ud af opskriften blir der til 1 brød. Jeg har delt mit færdigbagte brød og frosset det ene halve.
4 æg
2 spsk husk
4-5 dl blandede kerner (jeg valgte sesam, solsikke, chia og græskar)
1 tsk salt
1/2 dl olivenolie
2 store dl kogte sorte eller røde ris
Pisk æg og husk med et piskeris, og sørg for at tilføje husk lidt efter lidt, så der ikke danner sig gele klumper. Tilsæt kerner, salt, olivenolie og tilsidst de kogte ris. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag ved alm. varme 180º i 1 time. Lad brødet afkøle helt inden du skærer i det.
God fornøjelse 🙂