Glutenfri sprøde rundstykker med birkes
Min datter har fødselsdag idag, og så skal man altså have rundstykker til morgenmad. Jeg har valgt at lave rundstykkerne fra Karina Baagø’s bagekursus, fordi de bare smager helt fantastisk godt. Igår aftes baksede jeg dejen sammen, formede til boller og bagte dem her til morgen. Mega lækre sprøde og med en skøn krumme. De er virkelig værd at prøve!
16 rundstykker (små, men de ligger godt i maven)
6 dl lunken vand
50 g gær (alternativt surdej)
3 spsk fiber husk (den fine i gul æske)
3/4 olie
3 spsk chia frø
1 dl havregryn
1 dl majsstivelse
2 dl majsmel
3 dl fuldkornsrismel
1 tsk salt
blå birkes
Opløs gæren i vand og tilsæt husk og pisk/rør det ved høj hastighed til det blir gele. (husk at dejen ikke må være klistret når man rører ved det.) Lad det hvile i 10 min.
Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt lidt efter lidt melet til massen. Det er vigtigt at have tålmodighed, så melet blir arbejdet godt ind i massen. Når alt melet er tilsat, røres ved kraftig hastighed ca.10 min.
Lad dejen hæve ca. 30 min tildækket med viskestykke eller film,
Form til boller med let hånd, så man ikke slår luftigheden ud af dejen. brug evt. lidt olie på hænderne. Dyp den ene side i birkes, placer på en bageplade og lad hæve i 20 min. eller til næste morgen, som jeg har gjort.
Varm ovnen til 230º varmluft og bag rundstykkerne i ca. 25-30 min. Husk at de skal lyde hule i bunden, når man banker på dem.
Spis rundstykkerne med fx. Hasselnøddecreme, avotella eller marmelade..